Jullie hebben het besluit genomen om te gaan scheiden. Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis waarbij er ontzettend veel op je afkomt. Naast de emotionele verwerking van de verbroken relatie, moet je ook belangrijke beslissingen nemen over je toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van bezittingen, eventuele alimentatie en andere financiële zaken.
TerugbelverzoekEen scheiding kan vervelend worden als jullie anders denken over geldzaken. Logisch. Want jullie willen beiden na de scheiding weer een fijn leven opbouwen, zonder financiële problemen. Bij Vixx begrijpen we dat als geen ander en zorgen we ervoor dat de financiën na de scheiding goed geregeld zijn. Wij geven zo snel mogelijk inzicht in wat je elke maand te besteden hebt voor je vaste lasten, boodschappen, sporten en alle andere dingen die het leven leuk maken. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor eventuele kinderen die bij de scheiding betrokken zijn.
Hoe de verdeling verloopt is afhankelijk van de manier waarop jullie partnerschap geregistreerd staat: hebben jullie een geregistreerd partnerschap, een samenlevingscontract, zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden?
Wanneer je gaat scheiden verandert er een heleboel. Zo worden bezittingen, zoals een eigen woning, inboedel, spaargeld, vermogen, pensioen en een eigen bedrijf mogelijk verdeeld.
Tijdens jullie relatie waren jullie waarschijnlijk fiscaal partners van elkaar. Na de scheiding zijn jullie dit niet meer. Nu komt het zelden voor dat een echtscheiding precies wordt afgerond op 31 december, dit gebeurt meestal ergens tijdens het jaar. Wel heeft de datum waarop jullie scheiden gevolgen voor de manier waarop je over dat jaar de belastingaangifte doet. Hierin wil je niet voor verrassingen komen te staan.
Ook na de scheiding blijf je verplicht om voor elkaar te zorgen als jullie getrouwd waren of een geregistreerd partnerschap hadden. Dit heet onderhoudsplicht. Het zorgen voor elkaar gebeurt in de praktijk meestal in de vorm van een bijdrage in het levensonderhoud; de partneralimentatie. Als jullie samenwoonden is er geen sprake van een onderhoudsplicht en hoeft er geen partneralimentatie te worden betaald, tenzij jullie hier andere afspraken over hadden gemaakt in een samenlevingscontract.
De hoogte van de alimentatie is sterk afhankelijk van jullie situatie. Een specialist kan je hier meer over vertellen.
Is één van jullie eigenaar van een eigen bedrijf? Dan bestaat er de mogelijkheid dat de waarde van het bedrijf verdeeld moet worden tussen beide partijen. Dit is afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn bij het aangaan van een huwelijk of bij het samenwonen.
Bij het bepalen van de waarde van de onderneming en de verdeling daarvan komt veel kijken. Zeker als er een conflict bestaat tussen beide partijen is het verstandig om op tijd een scheidingsbegeleider in te schakelen om oplopende kosten te voorkomen en de zaken goed te regelen.
Je wilt scheiden van je partner, maar je zorgt al jaren fulltime voor de kinderen of je hebt net je baan verloren en vraagt jezelf af of scheiden financieel wel mogelijk is. Vaak is er financieel meer mogelijk dan je denkt. Wel is het verstandig om advies in te winnen bij een scheidingsbegeleider.
We begrijpen dat het je duizelt. Er komt een heleboel informatie op je af terwijl je ook in een emotioneel verwerkingsproces zit. Juist daarom is het prettig om Vixx in te schakelen.
Een scheidingsbegeleider neemt je mee in het hele proces van de scheiding. Dit doet een scheidingsbegeleider bij Vixx niet alleen. Bij Vixx werken namelijk meerdere specialisten samen die je helpen om alle (geld)zaken rondom de scheiding goed te regelen. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, je hypotheek of je pensioen. Deze onderdelen staan allemaal met elkaar in verbinding. Door het in één keer goed te regelen word je niet van het kastje naar de muur gestuurd, is de scheiding sneller achter de rug en is de kans groter dat je goed (of beter) met je partner uit elkaar gaat.
We begrijpen dat je enorm veel vragen hebt als je bezig bent met een scheiding. Waar moet ik beginnen? Hoe vertel ik het mijn partner? Hoe verloopt een scheiding? We helpen je graag door je vragen te beantwoorden.
Neem direct contact op via 06 19 66 25 32 of plan een belafspraak en we helpen je op weg
Terugbelverzoek
Bij Vixx vinden we het belangrijk dat jullie samen goed uit elkaar gaan. Jullie willen namelijk beiden na de scheiding weer een fijn leven opbouwen en zekerheid hebben over de financiële toekomst.
Daarom krijgen jullie bij Vixx Scheidingsbegeleiding een onpartijdige mediator die samen met jullie het hele traject doorloopt. Naast mediation helpt Vixx jullie ook om alle financiële en juridische zaken goed te regelen.
Vixx scheidingsbegeleidingLaat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!
Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning
Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.
Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.
De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!
Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.
De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!
Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.
Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!
We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.