Hoe goed is jouw oude dag geregeld?
vixx regelt het.

Je wilt nu natuurlijk genieten, maar kan dat later ook nog? Vroeger kon je er vaak vanuit gaan dat je pensioen goed geregeld was. Tegenwoordig is dat niet meer zo voor de hand liggend. Steeds meer mensen werken zelfstandig, pensioenopbouw bij de werkgever is niet meer vanzelfsprekend en er is de afgelopen jaren veel gewijzigd op pensioengebied.  

 

Weet jij niet of je pensioen goed of überhaupt geregeld is? In deze blog laten we je ontdekken of hoe je pensioen er voor staat en wat jij er zelf aan kunt doen als er ruimte is voor verbetering! 

Jouw oude dag checklist 

Laten we eerst eens nalopen of je pensioen nu goed geregeld is. Stel jezelf de volgende vragen: 

 

 • Ben je actief pensioen aan het opbouwen via je werkgever? 
 • Heb je pensioen opgebouwd via je vorige werkgever(s)? 
 • Ben je je ervan bewust hoeveel pensioen je nu hebt opgebouwd en hoeveel dat de komende jaren is? 
 • Kun je met jouw opgebouwde pensioen leven zoals je wilt als het zover is? 
 • Zijn er in de afgelopen jaren levensomstandigheden die invloed hebben op je inkomsten en uitgaven gewijzigd? Bijvoorbeeld:
  – G
  ezinsuitbreiding
  – Een eigen bedrijf gestart
  – Een huis gekocht
  – Getrouwd/gescheiden
  – Verandering in gezondheid
 • Eeh…heb ik überhaupt wel een plan voor mijn oude dag?  

En, welke conclusie trek jij?

Heb je deze vragen nagelopen en kun je alles met een gerust gevoel beantwoorden? Top! Gefeliciteerd. Dan heb je het super voor elkaar en kun je relaxed aftellen tot jij kunt genieten van je pensioen.  

 

Ben je niet zo zeker van de uitkomsten op bovenstaande vragen? Dan is je pensioen misschien minder goed geregeld dan je denkt. Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je snel bekijken hoeveel pensioen je tot nu hebt opgebouwd en aan het opbouwen bent.  

 

Valt het tegen of weet je eigenlijk zelf ook wel dat er werk aan de pensioenwinkel is? Geen zorgen, we hebben hieronder verschillende manieren voor je op een rijtje gezet om pensioen op te bouwen.

Plannen, plannen, plannen: inzicht geeft rust en ruimte om te handelen   

Wil je iets aan je oudedagsvoorziening gaan doen, dan begint het allemaal met inzicht in je situatie en een plan van aanpak. En hoe eerder je begint, hoe meer je er later aan hebt.  

De basis is simpel. Je bedenkt hoeveel je later te besteden wilt hebben, wat je vaste lasten zullen zijn en je bekijkt hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd. Zit daar een verschil tussen? Dan moet je dat gat opvullen. Stel, je komt €700 per maand te kort, dan heb je dus €8.400 per jaar nodig. Laten we hopen dat je 30 jaar van je pensioen mag genieten: €8.400*30=€252.000 benodigd aanvullend pensioen. Als je nu 41 jaar bent, heb je nog 26 jaar tot je de AOW-leeftijd van 67 hebt bereikt en moet je dus €9.692 per jaar aan aanvullend pensioen opbouwen. Klinkt natuurlijk als een hele hoop, maar gelukkig zijn er allerlei manieren om dit te realiseren.  

 

Je kunt zelf aan de slag gaan met plannen en verschillende (alternatieve) vormen van pensioenopbouw. Daarover straks meer.  

 

Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen die samenwerken met een adviseur om pensioen of vermogen op te bouwen, veel succesvoller zijn in het opstellen en uitvoeren van een goed plan. Er is namelijk nogal wat mogelijk en iedere situatie is uniek. We kunnen je hier dus niet ter plekke een duidelijk plan voorschotelen, maar we kunnen je hier wel bij helpen. Wil je hulp bij het opstellen van een pensioenplan? Schakel dan je Vixxer in!  

Een aantal opties om zelf vermogen voor je oude dag op te bouwen

Lijfrente, het toverwoord

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: lijfrentekapitaal. Dit is een gunstige regeling van onze vrienden bij de belastingdienst als je zelf vermogen voor je oude dag wilt opbouwen. Waar het op neerkomt is dat je nu belastingvoordeel krijgt om zelf pensioen op te bouwen, je krijgt namelijk inkomstenbelasting terug over het geld dat je inlegt. Je moet het geld dan wel laten staan tot je de AOW-leeftijd hebt bereikt en je betaalt belasting over het geld als je het laat uitkeren. Je kunt op verschillende manier gebruik maken van deze regeling en het kan erg interessant uitpakken! Je adviseur kan je meer vertellen over alle voorwaarden en voordelen in jouw situatie. 

  

 

Geld sparen

 Je kunt natuurlijk ouderwets geld sparen met een lage rentevergoeding om voor je oude dag vermogen op te bouwen. Dit kun je met en zonder lijfrentevoordeel doen. Maar financieel experts zijn het er over eens dat dit de minst gunstige manier is om een lekker pensioen te bouwen. Je maakt namelijk een laag rendement op je geld, en dat is juist where the magic happens als je het goed aanpakt!

Beleggen

De meest standaardvorm van pensioenopbouw is beleggen. Jouw ingelegde geld wordt dan geïnvesteerd in allerlei aandelen, vastgoed en andere zaken waarop rendement gemaakt kan worden.  

Het grote voordeel is dat je geld dan gaat renderen. En het mooiste is als je rendement op je rendement gaat maken. Einstein noemde dit het achtste wereldwonder!  

Hiernaast zie je een grafiek met een fictief voorbeeld van 8% rendement per jaar. Zoals je kunt zien, is je inleg na 15 jaar 2x zoveel waard, na 23 jaar 3x zoveel en na 30 jaar 4x zoveel!  

Nu begrijp je waarschijnlijk waarom het zo belangrijk is om zo vroeg mogelijk te beginnen met pensioenopbouw.  

Dit is natuurlijk ietwat rooskleurig en de beurs gaat niet altijd omhoog, maar gemiddeld gezien is dit een realistisch scenario.  

Jouw adviseur kan je vertellen over hoe je dit voor jezelf kunt regelen.  

Mijn bedrijf is mijn pensioen

Dit horen we veel van ondernemers. En natuurlijk is het een mooi idee. Je werkt hard om waarde op te bouwen in je bedrijf en als je een goede opvolger hebt gevonden verkoop je de zaak en kun jij genieten van je pensioen. Maar dit is nogal een risico en helaas zien we het vaak misgaan. De markt veranderd, waardoor je bedrijf minder waard wordt. Net op het moment dat jij met pensioen wilt is er een recessie en kun je je bedrijf niet verkopen of vind je geen goede opvolger.  

Daarom raden we ondernemers vaak aan om aan spreiding te doen. Bouw ook een stukje pensioen op buiten je zaak om te zorgen dat je zeker bent van een relaxte oude dag.  

 

Via de werkgever 

De open deur: het is natuurlijk het makkelijkste en vaak het meest voordelig om pensioen op te bouwen via je werkgever. Is dit nu niet het geval maar heb je geen zin om met bovenstaande aan de slag te gaan? Dan kun je natuurlijk met je werkgever in gesprek om te kijken of er toch mogelijkheden zijn.  

 

Maar ook een Vixxer denkt graag met je mee, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Sander van Haren

Vixx adviseur geldzaken

We kunnen ons voorstellen dat je door het pensioenoerwoud je hangmat op de Bahama’s nog niet ziet hangen. Niet getreurd, onze Vixxer Sander helpt je graag met het uitwerken van een plan dat past bij jouw wensen.  

  

Laat nu je gegevens achter of sluit een Vixx service Membership af om gebruik te maken van de gratis inventarisatie en nog veel meer voordelen. 

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.