Oversluiten
hypotheek

Bereken in 1 minuut of ook jij nog kunt besparen

Wil jij ook niet te veel betalen voor je hypotheek? Met onze HypotheekUpdate calculator bereken je in 1 minuut of jij ook nog kunt profiteren van de lage hypotheekrente door je hypotheek over te sluiten.

 

Bereken nu

Hoe werkt hypotheek oversluiten met Vixx?

Lage hypotheekrente
lagere maandlasten

Iedere maand betaal je een bedrag voor je hypotheek. Een deel is rente en een deel is aflossing (tenzij je een aflossingsvrije hypotheek hebt, dan betaal je enkel rente). Het percentage dat je aan rente betaalt heb je afgesproken met de bank toen je je hypotheek afsloot.

 

De rente is op dit moment zo laag, dat de kans groot is dat de huidige rente lager is dan het percentage dat jij betaalt. Door je hypotheek over te sluiten kun je profiteren van de huidige lage rente, door nieuwe afspraken met de bank te maken. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Geen kosten vooraf
en direct geld besparen

Ben je tevreden met de mogelijke besparing en wil je dat Vixx jouw nieuwe hypotheek regelt? Dan rekenen wij advieskosten. Daarnaast kan het zijn dat je boeterente moet betalen, omdat je rentevastperiode nog niet is afgelopen. Deze kosten kun je vaak opnemen in je nieuwe hypotheek en zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Vaak hoek je dus vooraf niets te betalen, maar gaan je maandlasten wel direct naar beneden.

 

Voordat we voor je aan de slag gaan, laten we je precies zien wat de eventuele kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vixx regelt de beste deal voor jou

Als duidelijk is dat jij kunt besparen, gaat Vixx op zoek naar de bankt met de beste voorwaarde voor jouw persoonlijke situatie. Dat doen we onafhankelijk. Jouw adviseur vergelijkt meer dan 35 banken om voor jou de beste deal te regelen.

 

 • 35+ geldverstrekkers
 • één persoonlijk adviseur
 • het beste advies voor jouw situatie
 • je bereikt meer met een adviseur

De stappen naar een nieuwe hypotheek

Vul onze calculator in en ontdek of jij kunt besparen op je hypotheek. Binnen 1 minuut ontdek je of er een kans bestaat dat jij ook kunt besparen op je hypotheek. Liever direct persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook!

Als blijkt dat jij kunt besparen, maak je een afspraak met een van onze ervaren adviseurs. In een gratis en vrijblijvend gesprek wordt je huidige situatie onder de loep genomen en bespreken we je wensen. Zo kan een van onze adviseurs je een advies op maat geven dat past bij jouw wensen. Dit adviesgesprek vindt plaats waar en wanneer jij wilt: bij ons op kantoor, bij je thuis of digitaal.

Als je tevreden zijn met het advies vraagt Vixx een nieuwe hypotheekofferte op bij de bank die het beste past bij jouw situatie. Dit kan je huidige bank zijn, maar ook een andere bank als dat voordeliger is.

Als de offerte akkoord is, regelt Vixx je nieuwe hypotheek. Wij houden het contact met de bank en zorgen dat alle benodigde stukken en communicatie soepel bij de bank. Jij hoeft dus alleen de stukken aan te leveren en Vixx regelt de rest.

Calculator Vixx Hypotheekupdate Button Vixx
Calculator Vixx Hypotheekupdate
Niet gevonden wat je zoekt?

Heb je nog vragen over het proces? Neem dat contact op. We staat je graag te woord!

Calculator

Vul onze calculator in en ontdek of jij kunt besparen op je hypotheek. Binnen 1 minuut ontdek je of er een kans bestaat dat jij ook kunt besparen op je hypotheek. Liever direct persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook!

Wat Vixx voor anderen heeft geregeld

Ruud & Helen
een deel aflossingsvrij

Ruud en Helen zijn afgelopen jaar eindelijk met pensioen gegaan. Om daar lekker van te genieten vroegen zij aan Vixx of het mogelijk was om te besparen op de hypotheek.

 

Ruud en Helen hadden een flinke overwaarde in de woning en betaalden nog een hoge rente van 5,3%. In overleg met hun adviseur hebben zij besloten om minder te gaan aflossen. Voor wie doe je dat immers als je al met pensioen bent?

 

Een deel van de hypotheek is nu aflossingsvrij en over het andere deel betalen Ruud en Helen met 1,4% een stuk minder rente. Daardoor zijn de maanlasten flink omlaag en met die extra financiële ruimte kunnen zij volop genieten van hun pensioen.

Pauline & Rachid
rentevast periode liep af

Pauline en Rachid willen graag aan kinderen beginnen. Daarvoor is wat extra financiële ruimte mooi meegenomen.

 

De rentevastperiode van hun hypotheek liep na 10 jaar af. Daarnaast bleek dat door de gestegen woningprijzen Rachid en Pauline in een andere risicoklasse vallen dan 10 jaar geleden. Dat komt doordat er een flinke overwaarde op de woning zit en de bank daardoor minder risico loopt.

 

Vixx heeft alle banken vergeleken en de hypotheek overgesloten naar een andere, voordelige bank. Hierdoor houden Pauline en Rachid iedere een stuk meer geld over dat zij goed kunnen gebruiken voor de geplande gezinsuitbreiding!

Esméé
gebruik van overwaarde

Esméé heeft 8 jaar geleden een appartement gekocht in Amsterdam en destijds haar rente voor 20 jaar vastgezet. Zij had dus niet verwacht te kunnen profiteren van de lage rente, omdat er dan een flinke boeterente afgerekend moest worden.

 

Na een gesprek met Vixx bleek er wel degelijk een mogelijkheid! Door de waardestijging en aflossing op haar hypotheek is een flinke overwaarde ontstaan.

 

Vixx heeft geregeld dat Esméé haar hypotheek heeft verhoogd om de boeterente te betalen. Daarnaast valt haar hypotheek nu in een andere risicoklasse. Op die manier profiteert ze nu van de lage rente en betaalt ze de boete gespreid terug. Geld dat zij anders kwijt was aan de hoge rente op haar bestaande hypotheek.

De getoonde profielen zijn fictieve karakters gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten om de privacy van onze klanten te waarborgen.

Bereken in 1 minuut of ook jij kunt besparen 

Met onze Hypotheek Update calculator bereken je in 1 minuut of jij ook kunt besparen op je hypotheek. Als dat zo is, kan Vixx vrijblijvend bereken hoe veel jij kunt besparen. 

 

Bereken nu of jij kunt besparen!

Bereken nu

Vragen over hypotheek oversluiten

Een ervaren adviseur die zich verdiept in jouw persoonlijke sitatie helpt je alles uit je hypotheek te halen. Bij Vixx regelen we tientallen hypotheken per maand, daardoor hebben we veel kennis over de mogelijkheden en heeft de hypotheekmarkt voor ons geen geheimen. Dat zorgt ervoor dat we jou het allerbeste advies kunnen geven. We vergelijken alle aanbieders, zodat je zeker bent van de beste voorwaarden.

Oversluiten is interessant als de rente die je nu betaalt hoger is dan de rente die verstrekkers momenteel rekenen. Daarnaast moet de winst op de lange termijn hoger zijn dan de boete die je betaalt om onder je rentevastperiode uit te komen. Deze boete is afhankelijk van jouw situatie.

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Waar je op moet rekenen zijn advieskosten en een eventuele boete voor de afkoop van je rentevast periode. Deze kun je echter vaak mee financieren, waardoor je er niets van merkt. Het is daardoor op voorhand lastig te zeggen wat de kosten precies zijn. Neem contact op en we geven je vrijblijvend een indicatie.

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.