Goed uit elkaar
vixx regelt het.

In voor- en tegenspoed was het plan. Helaas gaat dat gedurende de tijd weleens mis en wordt een relatie beëindigd. Dat brengt naast emotionele zaken ook een hoop papierwerk rondom jullie geldzaken met zich mee.

Met name de gezamenlijke woning is een belangrijk onderdeel. Omdat de emotionele zaken vaak al zwaar genoeg zijn, is het belangrijk om hier rustig en rationeel mee om te gaan. Jullie willen natuurlijk zo veel mogelijk problemen voorkomen en zorgen dat eventuele kinderen zo min mogelijk last hebben. Een adviseur kan daarbij helpen.

Vixx helpt je om deze moeilijke periode door te komen en de juiste afwegingen te maken. In onze ‘uit elkaar checklist’ hebben we de belangrijkste (geld)zaken waar je aan moet denken als jullie uit elkaar gaan voor je onder elkaar gezet.

 

1. Wat is er vastgelegd

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen wat er vooraf is afgesproken. Als je dat in goed overleg hebt gedaan is daar wellicht al veel geregeld. Een tip is om bij aanvang van de relatie dit bespreekbaar te maken en goed vast te leggen.

 

2. De huidige (koop)woning

Als je samen een huis hebt gekocht is het belangrijk om te bepalen wie er wil blijven wonen en of dat mogelijk is. Je moet dan goed kijken naar de hypotheek en of één van jullie die alleen kan blijven betalen.

 

3. Overwaarde

Vaak zit er overwaarde in een woning tegen de tijd dat een relatie wordt beëindigd. Dat betekent dat de waarde van de woning hoger is dan de hypotheekschuld. Die kan zijn ontstaan door stijging van de woningwaarde of doordat al een deel van de hypotheek is afgelost. In de meeste gevallen is deze overwaarde gezamenlijk bezit. Dat betekent dat die eerlijk verdeeld moet worden.

 

4. Een nieuwe woning

Als één van jullie in de gezamenlijke woning blijft, moet er voor de ander natuurlijk een passende oplossing gezocht worden. Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe woning(hypotheek) voordat er verdere beslissingen genomen kunnen worden.

 

5. Vermogen

Net als de overwaarde in de woning zal alles wat jullie samen hebben opgebouwd, afhankelijk van jullie afspraken, moeten worden verdeeld. Breng dit helder in kaart en probeer hier goede afspraken over te maken.

 

6. Pensioen

Vaak moet opgebouwd pensioen ook verdeeld worden. Dit is namelijk in de gemeenschap opgebouwd. Jullie hebben hier dus alle twee recht op. Belangrijk is om goed in kaart te brengen wie wat heeft opgebouwd en wat de mogelijkheden zijn in de verdeling hiervan.

 

7. Levensverzekeringen

Wellicht hebben jullie levensverzekeringen lopen. Dan moet gekeken worden welke verzekeringen dat zijn en onder welk fiscaal regime die vallen. Ook deze polissen moeten in de verdeling meegenomen worden. Mede gezien de fiscaliteiten is dit ingewikkelde materie waar een onjuiste keuze onbedoelde effecten kan hebben.

 

8. Een goede regelingen voor de kinderen

Misschien wel het belangrijkste… Als je samen kinderen hebt, wil je alles goed geregeld hebben voor ze. Als je getrouwd bent is het zelfs verplicht om bepaalde zaken te regelen voordat een rechter het huwelijk kan ontbinden. In dat geval moet een ouderschapsplan een onderdeel zijn van de scheiding. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen tussen twee ouders in komen te staan. Geef ze nooit het gevoel dat ze schuld hebben aan de situatie, maar betrek ze wel bij het scheidingsproces. Een lastige scheidslijn waar je vaak best wat hulp bij kan gebruiken. Denk hierbij aan het inschakelen van een mediator die ook kindbehartiger is.

 

Ben je onverhoopt in de situatie terecht gekomen dat je hulp kunt gebruiken bij bovenstaande zaken? Wij krijgen er vaak mee te maken en helpen je graag. We nemen je aan de hand en zorgen dat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is, want Vixx regelt het voor je.

Vixx is er voor jou bij alle vragen rondom scheiden

Zit je met vragen rondom een scheiding? Weet je niet waar je moet beginnen of twijfel je of het wel de juiste keuze is? En wat moet er gebeuren met jullie huis en de kinderen?

Vixx is er voor iedereen met vragen rondom een scheiding. Omdat het soms lastig is om dit met bekenden te bespreken, kan je bij ons altijd terecht om je vragen te stellen. Je hoeft er namelijk niet alleen voor te staan en met vragen te blijven zitten als je niet gelukkig bent.

In een vrijblijvend gesprek, telefonisch, via Whatsapp of tijdens een afspraak met één van onze scheidingsbegeleiders beantwoorden we al je vragen en adviseren we je over de volgende stap.

Whatsapp Vixx

contact

Wat mogen wij voor jou regelen? Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

Neem contact op met Vixx

Contact

Plan een afspraak in met een Vixxer

Terugbelverzoek

Ho, wacht even, hebben we je nog niet overtuigd? klik hier

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere maandlast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst controle en ondertekening in je mailbox.

MEMBERSHIP - Service Facturatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Vixx Hypotheek Update
 • Jouw persoonlijke adviesteam
 • Online Vixx Magazine
 • Vixx Kluis® & App
 • Voor je hele gezin
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.