zelf een financieel plan maken
je kan het met Vixx!

In een wereld waar financiële stabiliteit een cruciale rol speelt, is het hebben van een helder geldplan geen luxe, maar noodzaak.

 

Bij Vixx geloven we sterk in de kracht van vooruitzien, plannen en handelen met overtuiging. Iedereen verdient financiële rust en de vrijheid om te dromen. Of je nu streeft naar dat droomhuis, een wereldreis of gewoon een comfortabel pensioen, het begint allemaal met een goed geldplan.

 

En wie kunnen dat beter opstellen dan de experts? Nou, misschien jij zelf wel. In deze blog leggen we je uit hoe je als een echte financieel planner zelf aan de slag kunt met jouw geldplan!

1. Begin met zelfreflectie: dromen, wensen en doelen

Een succesvol geldplan start bij jou. Wat zijn je wensen en grootste dromen? En hoe kun je die vertalen naar concrete financiële doelen? Bij Vixx geloven we in de kracht van zelfkennis als het fundament van elke ambitie. Want als je niet weet waar je naartoe wilt, hoe kun je dan een plan maken?

Neem een moment van reflectie en denk na over wat je écht wilt in het leven. Waar zie je jezelf over vijf jaar? Wat zijn je plannen voor over 10 of zelfs 20 jaar? En hoe passen jouw financiën daarin? En welke concrete doelen heb je? Bijvoorbeeld een ander huis, je kinderen helpen of eerder met pensioen. 

Deze inzichten vormen de basis voor een geldplan dat niet alleen over getallen gaat, maar ook echt resoneert met wie je bent en wat je wilt bereiken. Duik diep, droom groot en maak met Vixx van die dromen daadkrachtige doelen.

2. Aan de slag: creëer helderheid in je huidige situatie

Een droom najagen is prachtig, maar bij Vixx weten we dat je eerst stevig met beide voeten op de grond moet staan. Hoe? Door volledig inzicht te krijgen in je huidige financiële situatie.

Om een plan te kunnen maken, moet je eerst weten wat er moet veranderen om je doel te halen. Daarom is goed inzicht essentieel. We denken in vier categorieën die jouw persoonlijke financiële situatie vormen: inkomsten, uitgaven, schulden en bezittingen.

Door dit overzichtelijk te hebben, creëer je niet alleen rust in je hoofd, maar ook een stevige basis om van daaruit te groeien. Bij Vixx geloven we dat je door een gedegen persoonlijk budget niet alleen je geld, maar ook je ambities in goede banen leidt.

3. Besteedbaar inkomen: de balans tussen inkomsten en uitgaven

We houden van duidelijkheid. En in de wereld van financiën betekent dat: weten wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Allereerst je maandelijkse cashflow: moeilijk woord voor ‘wat je te besteden hebt’. Dit is namelijk de ruimte die we nu hebben om te gaan plannen.

Begin met het nauwkeurig op een rij zetten van je maandelijkse inkomsten. Gedaan? Mooi! Duik dan in je uitgaven. Van de vaste lasten als wonen en energie tot die spontane koffietjes buiten de deur.

Door ze te identificeren, krijg je grip op je financiën en zie je waarschijnlijk al waar winst te behalen valt: iets minder uitgeven, of misschien meer verdienen. We focussen voor nu alleen op het in kaart brengen van de huidige situatie. Op een later moment gaan we dingen veranderen!

4. Vermogen: begrijp je schulden en bezittingen

Naast je besteedbaar inkomen is begrip van je vermogen essentieel voor een goed geldplan. Vermogen geeft namelijk de ruimte en vrijheid om dingen te veranderen. Hoe breng je je vermogen in kaart? Simpel: je vermogen is de optelsom van je schulden en je bezittingen.

Nu wordt het interessant! Door te begrijpen wat je vermogen nu is, kun je plannen welk vermogen je moet opbouwen om je doelen te behalen. En hiervoor kun je je cashflow gebruiken!

Dus, pak pen en papier en zet alles eens op een rijtje. Vermogen is simpelweg wat je bezit minus wat je schuldig bent.

5. Zonder actie geen verandering: stel prioriteiten en creëer een actieplan

Je hebt in kaart gebracht wat je doelen zijn, hoeveel geld daarvoor nodig is, hoeveel je maandelijks te besteden hebt en wat je huidige vermogen is.

Als je wat gaat rekenen krijg is als het goed is inzicht in wat er nodig is om je doelen te behalen. En wat daarvoor mogelijk is o.b.v. je besteedbaar inkomen.

Om echt goed te plannen, moet je nu prioriteiten stellen: welke doelen wil je wanneer behaald hebben? Als je dit helder hebt, kun je op basis van je vermogen en je besteedbaar inkomen een actieplan maken.

 

Voorbeeld
Stel, je wil je dochter op haar 24e €20.000 kunnen schenken voor een huis en ze is nu zes jaar oud. Dan heb je dus 18 jaar om die €20.000 op te bouwen. Dat betekent dat je €1.111,11 per jaar (of €92,58 per maand) aan vermogen moet opbouwen om dit te kunnen doen.

 

Geld tekort? Ga slim om met rente en rendement

Rendement: de kracht van groei
Dit is waar het écht magisch wordt: vaak kun je niet al je doelen halen door alleen te sparen. En dat is niet vreemd, want dat kan bijna niemand. Daarom maken veel mensen gebruik van investeringsplannen. Op een investering maak je namelijk rendement. Zo heb je in het eerder genoemde voorbeeld met jaarlijks een rendement van 5% op je inleg al genoeg aan €60 per maand om die €20.000 op te bouwen! Of kun je met dezelfde inleg € 34.383 aan vermogen opbouwen in dezelfde tijd.

Geld verdienen aan schulden
Dan heb je ook nog je schulden: stel je hebt nu een hypotheek tegen 2% rente. Waarop je ook nog eens gebruik kunt maken van renteaftrek. Dan kun je je voorstellen dat het veel zinvoller kan zijn om vermogen op te bouwen tegen 5% rendement, dan het aflossen van je schuld waarover je 2% (bruto) rente betaalt.

 

Aan de slag

Maak voor jezelf duidelijk wat je doelen zijn en plan hoe je daar gaat komen! Dit kun je doen met pen en papier, maar wij raden aan om slimme software zoals het Vixx Geldscherm te gebruiken. Hierin worden namelijk ook alle belastingregels ieder jaar aangepast.

6. Regelmatige evaluatie: houd je geldplan up-to-date

Het enige wat zeker is in het leven, is dat alles verandert. Of het nu gaat om blije momenten zoals een huwelijk, de komst van een nieuwe telg in het gezin, of die sprankelende carrièremove waar je altijd al van droomde; situaties veranderen.

En met deze veranderingen, veranderen ook je financiële situatie en behoefte. Daarom is het bij Vixx een nuchtere gewoonte: periodiek even terug naar de tekentafel. Het herzien van je geldplan zorgt ervoor dat je steeds op het juiste financiële pad blijft.

Door regelmatig een kritische blik te werpen op waar je staat, blijf je ambitieus en daadkrachtig richting je doelen werken. Kortom, een up-to-date geldplan is jouw kompas in de wervelende wereld van financiën.

✅  Ga nu  aan de slag met het Geldscherm!

En krijg inzicht in je geldsituatie: nu én in de toekomst

Als je je aanmeldt voor het Geldscherm richten wij de slimme tool voor je in. Vervolgens krijg je toegang en inzicht en kun je verder aan de slag. Heb je hulp nodig? Dan staan onze Vixxers voor je klaar!

 • T.w.v. €16,95 p.m. (gratis voor Vixx Members!)
 • Een overzicht van je geldsituatie
 • Altijd up-to-date met wet- en regelgeving
 • Inzicht in
  – Pensioen
  – Besteedbaar inkomen
  – Vermogen
  – Verloop van je hypotheek
×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.