Hypotheek
verbouwen of verduurzamen

Wist jij dat je aantrekkelijk kunt verbouwen of verduurzamen met een hypotheek?

Wil je je huis een upgrade geven, maar niet je spaargeld gebruiken? Met een gunstige hypotheek kun je vaak zonder je maandlast te verhogen je huis verbouwen! Hier lees je hoe dat werkt.

Bereken in 1 minuut of jij een hypotheek voor verbouwing kunt krijgen

Bereken in 1 minuut of jij kunt verbouwen met een hypotheek

 • Inzicht in jouw mogelijkheden
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut

 

Bereken nu

Hoe werkt een hypotheek voor verbouwing?

Als je je huis wilt verbouwen zonder spaargeld te gebruiken, is een hypotheek een goede optie. Je leent een bedrag bij de bank en verhoogt daarmee de waarde van je huis en je wooncomfort! Doordat de woningprijzen de afgelopen jaren flink zijn, is dit voor veel mensen interessant.  

 

Ook als je al aan je ‘maximale hypotheek zit’ is dit mogelijk.

Als je kunt aantonen dat je huis na verbouwing meer waard wordt, kun je tot dit bedrag lenen bij de bank. Bij verduurzaming zijn daar ook speciale regelingen voor. Zo kun je bij veel banken een hogere hypotheek en korting op de rente krijgen voor verduurzaming!

 

Wanneer kun je een hypotheek krijgen voor verbouwing of verduurzaming? 

 • Als de woningwaarde (na verbouwing) hoger is dan je huidige hypotheek
 • Je hebt genoeg inkomen voor een hogere hypotheek

Verhoog de waarde en het comfort van je huis met een verbouwing

Door je huis te verbouwen of verduurzamen verhoog je de waarde en het comfort van je eigen huis. En met een hypotheek hoef je daarvoor geen spaargeld te gebruiken.

 

Met een aanbouw of dakkapel voeg je vierkante meters toe aan je woning. De waarde van die meters ligt vaak hoger dan die van de kosten. Daarnaast is een mooie keuken, nieuwe vloer of strakke badkamer natuurlijk lekkerder wonen! Met de lage rente is het interessant om hiervoor een hypotheek te gebruiken.

 

De afgelopen drie jaar zijn de woningprijzen in Nederland gemiddeld 40% gestegen. Leuk dat geld in stenen, maar wat koop je ervoor als alle andere huizen ook duurder zijn? Een verbouwing is een mooie oplossing om je overwaarde te gebruiken.

 

bespaar op energie
verduurzaam je huis

De energieprijzen zijn enorm gestegen en alles wordt duurder. Dus het verduurzamen van je huis was nog nooit zo interessant als nu. En met een hypotheek kun je een mooi rendement maken zonder dat je veel eigen geld kwijt bent aan verduurzaming. Daarnaast zijn er bij banken veel regelingen waardoor je gunstig kunt verduurzamen. Zo kun je vaak meer lenen bij de bank en is de rente lager als je gaat verduurzamen.

Daardoor is het erg interessant om een hypotheek te gebruiken voor bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of je warmte installatie.

Profiteer nu van de lage rente en je overwaarde met een complete update van je hypotheek

De hypotheekrente is nog steeds laag, maar is wel aan het stijgen. Jij kunt nu nog van profiteren. Tijdens de berekening bekijken we ook of je huidige hypotheek overgesloten kan worden om je maandlasten te verlagen. Zo is het soms mogelijk om te verbouwen, zonder dat je maandlasten stijgen.

Geen kosten vooraf
eerst inzicht in jouw mogelijkheden

Jouw belang, is ons belang! Samen gaan we in gesprek, zodat we kunnen kijken naar de voordeligste oplossing voor jou. Ben je tevreden met de mogelijke besparing en wil je dat Vixx jouw nieuwe hypotheek regelt? Dan komen daar wat kosten bij kijken. De notaris moet betaald worden en Vixx rekent advieskosten. Deze kosten kun je vaak opnemen in je nieuwe hypotheek en zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Voordat we voor je aan de slag gaan, laten we je precies zien wat de eventuele kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vixx is onafhankelijk adviseur

Als duidelijk is wat er voor jou mogelijk is, gaat Vixx op zoek naar de bank met de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie. Dat doen we onafhankelijk. Je adviseur vergelijkt meer dan 35 banken om voor jou de beste deal te regelen.

Jij staat centraal

In het verleden werden intermediairs betaald door de bank. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Jij als klant schakelt ons in voor het advies. We zijn er dus voor jou en niet voor de bank.

 

In 6 stappen naar de beste deal voor jou

Ben jij benieuwd of jij kunt verbouwen met een hypotheek? Vul de calculator in en ontdek het binnen 1 minuut.

Als blijkt dat je kunt verbouwen met een hypotheek, laat je jouw gegevens achter en nemen wij contact op. In een gratis vrijblijvend gesprek wordt jouw huidige situatie onder de loep genomen en bespreken we jouw wensen. Op basis van deze informatie krijg jij advies op maat. Elke situatie is uniek!

Dit adviesgesprek vindt plaats waar en wanneer jij wilt: bij ons op kantoor, bij je thuis of digitaal.

Na het gesprek met de hypotheekadviseur gaan wij op zoek naar jouw ideale hypotheek! Welke hypotheek het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen en de voorwaarden van de verschillende banken. Er zijn enorm veel hypotheken, met ieder verschillende voorwaarden:
- Rentepercentages
- Hypotheekvormen (lineair, annuïtair, spaar etc.)
- Rentevastperiode
- Aflossing
- En nog veel meer!

Nadat wij dit allemaal hebben uitgezocht komt de hypotheekadviseur bij je terug met een advies over het updaten van jouw hypotheek.

Als je tevreden bent met het advies, vraagt Vixx een nieuwe hypotheekofferte op bij de bank die het beste past bij jouw situatie. Dit kan jouw huidige bank zijn, maar ook een andere bank als dat voordeliger is.

Als de offerte akkoord is, gaat Vixx voor jou aan de slag! Wij houden contact met de bank en zorgen dat alle benodigde stukken en communicatie soepel bij de bank terechtkomen. Jij hoeft dus alleen de stukken aan te leveren en Vixx regelt de rest.

Nadat het nieuwe hypotheekcontract is getekend, is het belangrijk dit vast te laten leggen bij een notaris. De notaris past het Kadaster aan zodat je nieuwe hypotheek hierin komt te staan en je oude komt te vervallen.

Hypotheekupdate Calculator Button Vixx
Hypotheekupdate Calculator
Niet wat je zoekt?

Heb je nog vragen over het proces? Neem dan contact op. We staan je graag te woord!

Doe de HypotheekUpdate Calculator (1 minuut)

Ben jij benieuwd of jij kunt verbouwen met een hypotheek? Vul de calculator in en ontdek het binnen 1 minuut.

Anderen gingen je voor!

Verbouwen zonder veel spaargeld?

Myrthe en Pascal verhoogden hun woningwaarde met een uitbouw

Myrthe en Pascal wonen samen met hun twee kinderen in Huizen. Sinds corona werken zij allebei thuis. Toen zij tijdens corona meer thuis waren, ontstond de behoefte aan meer ruimte. Maar met twee kids is het leven duur en was er weinig eigen geld voor een verbouwing of grotere woning.

 

Waar de afgelopen jaren de hypotheekrente flink is gedaald, zijn de huizenprijzen flink gestegen. Daar kan je flink van profiteren. Zo konden we de hypotheek verhogen en ruimte vrijmaken voor een verbouwing.

 

Met het vrijgekomen geld hebben Myrthe en Pascal een mooie aanbouw kunnen realiseren. Zij hebben nu veel meer ruimte in hun fijne huis, zonder dat de maandlasten zijn gestegen.

Energielast omlaag door te verduurzamen?

Gerald en Erna gebruikten een hypotheek

Gerald en Erna wonen met hun gezin in een jaren 30 woning in Utrecht. Leuk zo’n karakteristiek huis, maar met energielabel G en de hoge energieprijzen zaten zij er niet meer zo warmpjes bij.

 

De woning verduurzamen is een goede manier om te besparen op energie. Maar er zijn natuurlijk leukere dingen om je geld aan uit te geven. Goede isolatie, nieuwe ramen, zonnepanelen en een warmtepomp kosten samen al snel €30.000,-

 

Vixx heeft berekend dat Gerald en Erna een hypotheek konden gebruiken voor verduurzaming. Daarnaast is de bestaande hypotheek overgesloten naar een lager rentepercentage. Zo hebben ze nu lagere maandlasten, is hun huis meer waard en kunnen zij hun spaargeld voor leuke dingen blijven gebruiken!

Verbouwen zonder flinke overwaarde?

Vixx regelde het voor Liyan met een bouwdepot

Liyan heeft begin 2021 haar eerste huis gekocht. Als starter had zijn een maximale hypotheek nodig. Nu is het tijd om de woning op te knappen. Maar hoe doe je dat zonder veel spaargeld en met een maximale hypotheek?

 

Door een taxatie voor de woning na verbouwing op te vragen, verstrekt de bank een hogere hypotheek dan de taxatie in huidige staat. Dat noemen we een bouwdepot. Zo kun je dus een hypotheek nemen voor verbouwing zonder dat er veel overwaarde in je huis zit.

 

Liyan haar huis is nu volledig ge-upgrade: met zonnepanelen, een mooie nieuwe badkamer en strakke nieuwe wanden en vloeren. En door de energiebesparing zijn haar maandlasten niet veel gestegen!

De getoonde profielen zijn fictieve karakters gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten om de privacy van onze klanten te waarborgen.

Bereken in 1 minuut of jij kunt verbouwen met een hypotheek

 • Inzicht in je mogelijkheden
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut
Bereken nu

Vragen over de Vixx Hypotheek Update

Een ervaren adviseur die zich verdiept in jouw persoonlijke sitatie helpt je alles uit je hypotheek te halen. Bij Vixx regelen we tientallen hypotheken per maand, daardoor hebben we veel kennis over de mogelijkheden en heeft de hypotheekmarkt voor ons geen geheimen. Dat zorgt ervoor dat we jou het allerbeste advies kunnen geven. We vergelijken alle aanbieders, zodat je zeker bent van de beste voorwaarden.

Oversluiten is interessant als de rente die je nu betaalt hoger is dan de rente die verstrekkers momenteel rekenen. Daarnaast moet de winst op de lange termijn hoger zijn dan de boete die je betaalt om onder je rentevastperiode uit te komen. Deze boete is afhankelijk van jouw situatie.

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Waar je op moet rekenen zijn advieskosten en een eventuele boete voor de afkoop van je rentevast periode. Deze kun je echter vaak mee financieren, waardoor je er niets van merkt. Het is daardoor op voorhand lastig te zeggen wat de kosten precies zijn. Neem contact op en we geven je vrijblijvend een indicatie.

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.