Overwaarde
opnemen

Wist jij dat je jouw overwaarde gewoon kunt opnemen?

Overwaarde? Is je woning meer waard dan je hypotheekschuld, dan is er sprake van overwaarde. Je kan deze overwaarde opnemen!

Dankzij de stijgende huizenprijzen hebben mensen tot wel 40% overwaarde op hun huis! Profiteer nu jouw overwaarde op te nemen. Benieuwd hoeveel overwaarde jij kan opnemen en tegen welke rente? Bereken het hieronder.

Bereken in 1 minuut of jij overwaarde kunt opnemen

Bereken in 1 minuut of jij overwaarde kunt opnemen 

 • Snel duidelijkheid
 • Gebruik de waarde van je huis
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut

 

Bereken nu

Hoe werkt overwaarde opnemen?

Wanneer je overwaarde opneemt, betekent dit dat je een hypotheek sluit of je hypotheek verhoogt om de overwaarde te kunnen gebruiken. Zo krijg je de waarde uit je huis in geld op je rekening. Dat noemen we overwaarde verzilveren.

Deze overwaarde kun je dan gebruiken voor bijvoorbeeld een grote uitgave, om te investeren of voor een schenking. 

Doordat de woningprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen en de rente nog steeds relatief laag staat, is dit voor veel mensen interessant.  

 

Wanneer kun je overwaarde opnemen? 

 • De waarde van je huis is hoger is dan je hypotheek
 • Je hebt genoeg inkomen voor een hogere hypotheek

Kan ik ook profiteren van mijn overwaarde?
Waarschijnlijk wel!

De afgelopen drie jaar zijn de woningprijzen in Nederland gemiddeld 40% gestegen. Ja, leuk dat geld in stenen, maar wat koop je ervoor?

 

Door je hypotheek te verhogen, kun jij nu gunstig gebruik maken van je overwaarde. Een persoonlijk adviseur berekent precies wat voor jou het gunstigst is. En die overwaarde kun je gebruiken voor wat je maar wilt: een mooie auto, investeren in bijvoorbeeld vastgoed, eerder met pensioen of een schenking aan je (klein)kinderen.

 

Je kunt overwaarde opnemen als de hypotheekschuld lager is dan de waarde van je huis. Stel: je hebt een hypotheek van €250K en je huis is €350K waard, dan kun je dus €100K overwaarde opnemen. Of dit in jouw situatie daadwerkelijk kan, is afhankelijk van je inkomen.

Waarom geen andere leenvorm?
Maandlasten veel lager!

Waar je over een persoonlijke lening vaak al snel 8% rente betaalt, is de rente op een hypotheek ongeveer 4%. Dat is dus een stuk voordeliger!

Als je overwaarde opneemt, sluit je een hypotheek af. De bank loopt dus minder risico dan bij een persoonlijke lening en daarom betaal je een lagere rente. Daarnaast kun je de lening aflossen over een lange looptijd of een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Daardoor zijn de maandlasten veel lager dan bij andere leenvormen. 

 

Profiteer nu van je overwaarde met een complete update van je hypotheek

De hypotheekrente is nog steeds relatief laag, maar wel aan het stijgen. Jij kunt hier nu nog van profiteren!

 

Tijdens de berekening bekijken we ook of je huidige hypotheek overgesloten kan worden om je maandlasten te verlagen. Zo is het soms mogelijk om overwaarde op te nemen, zonder dat je maandlasten stijgen.

 

Iedere maand betaal je rente en (meestal) aflossing over je hypotheek. De hypotheekrente stijgt, maar is nog steeds relatief laag! Jij kan daar nu nog van profiteren.

 

De rente die jij betaalt, is afgesproken met de bank toen je jouw hypotheek afsloot, maar daar hoef je niet aan vast te zitten. Door je hypotheek over te sluiten kun je profiteren van lagere rente en je overwaarde, door nieuwe afspraken met de bank te maken. Dit kan snel oplopen waardoor je tot honderden euro’s per maand kan besparen.

Geen kosten vooraf
eerst inzicht in jouw mogelijkheden

Jouw belang, is ons belang! Samen gaan we in gesprek, zodat we kunnen kijken naar de voordeligste oplossing voor jou. Ben je tevreden met de mogelijke besparing en wil je dat Vixx jouw nieuwe hypotheek regelt? Dan komen daar wat kosten bij kijken. De notaris moet betaald worden en Vixx rekent advieskosten. Deze kosten kun je vaak opnemen in je nieuwe hypotheek en zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Voordat we voor je aan de slag gaan, laten we je precies zien wat de eventuele kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vixx is onafhankelijk adviseur

Als duidelijk is wat er voor jou mogelijk is, gaat Vixx op zoek naar de bank met de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie. Dat doen we onafhankelijk. Je adviseur vergelijkt meer dan 35 banken om voor jou de beste deal te regelen.

Jij staat centraal

In het verleden werden intermediairs betaald door de bank. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Jij als klant schakelt ons in voor het advies. We zijn er dus voor jou en niet voor de bank.

 

In 6 stappen naar de beste deal voor jou

Ben jij benieuwd of jij overwaarde kunt opnemen? Vul de calculator in en ontdek het binnen 1 minuut.

Als blijkt dat je overwaarde kunt opnemen, laat je jouw gegevens achter en nemen wij contact op. In een gratis vrijblijvend gesprek wordt jouw huidige situatie onder de loep genomen en bespreken we jouw wensen. Op basis van deze informatie krijg jij advies op maat. Elke situatie is uniek!

Dit adviesgesprek vindt plaats waar en wanneer jij wilt: bij ons op kantoor, bij je thuis of digitaal.

Na het gesprek met de hypotheekadviseur gaan wij op zoek naar jouw ideale hypotheek! Welke hypotheek het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen en de voorwaarden van de verschillende banken. Er zijn enorm veel hypotheken, met ieder verschillende voorwaarden:
- Rentepercentages
- Hypotheekvormen (lineair, annuïtair, spaar etc.)
- Rentevastperiode
- Aflossing
- En nog veel meer!

Nadat wij dit allemaal hebben uitgezocht komt de hypotheekadviseur bij je terug met een advies over het updaten van jouw hypotheek.

Als je tevreden bent met het advies, vraagt Vixx een nieuwe hypotheekofferte op bij de bank die het beste past bij jouw situatie. Dit kan jouw huidige bank zijn, maar ook een andere bank als dat voordeliger is.

Als de offerte akkoord is, gaat Vixx voor jou aan de slag! Wij houden contact met de bank en zorgen dat alle benodigde stukken en communicatie soepel bij de bank terechtkomen. Jij hoeft dus alleen de stukken aan te leveren en Vixx regelt de rest.

Nadat het nieuwe hypotheekcontract is getekend, is het belangrijk dit vast te laten leggen bij een notaris. De notaris past het Kadaster aan zodat je nieuwe hypotheek hierin komt te staan en je oude komt te vervallen.

HypotheekUpdate Calculator Button Vixx
HypotheekUpdate Calculator
Niet wat je zoekt?

Heb je nog vragen over het proces? Neem dan contact op. We staan je graag te woord!

Doe de HypotheekUpdate Calculator (1 minuut)

Ben jij benieuwd of jij overwaarde kunt opnemen? Vul de calculator in en ontdek het binnen 1 minuut.

Anderen gingen je voor!

Een tweede huis kopen (in het buitenland)

Gebruik je overwaarde

Marco en Elisa wilden al een hele tijd een tweede huis in Spanje, waar Elise vandaan komt. Maar hoe betaal je dat?

 

Doordat de huizenprijzen flink zijn gestegen hebben Marco en Elisa een behoorlijke overwaarde op hun huis in Nederland. Daarnaast zijn zij de afgelopen 10 jaar meer geld gaan verdienen en is de rente gedaald. Daardoor kunnen zij nu een hogere hypotheek krijgen dan tien jaar geleden.

 

Vixx heeft geadviseerd om een deel van de overwaarde op te nemen met een deels aflossingsvrije hypotheek. Daardoor zijn de maandlasten laag. Door het appartement in Valencia deels te verhuren kunnen zij de hypotheek afbetalen. Zo kunnen zij genieten van hun droomhuis in Spanje zonder dat de maandlasten zijn gestegen!

Eerder stoppen met werken

Gebruik je overwaarde

Harald en Emma wilden graag eerder stoppen met werken, maar wel lekker blijven leven. Hun pensioen en de AOW gaan pas in vanaf hun 67e. Hoe kun je dan al met pensioen als je 63 bent?

 

Door een deel van de overwaarde in hun woning aflossingsvrij op te nemen, hebben zij een mooi bedrag vrij kunnen maken om de periode tot hun pensioen van te kunnen leven.

 

Vixx heeft alle banken vergeleken en een hypotheek gesloten bij de voordeligste bank. Hierdoor konden Harald & Emma eerder genieten van hun pensioen en mooie reizen blijven maken.

Help je kinderen een huis te kopen

Gebruik je overwaarde

Lily heeft twee kinderen die graag een eigen huis wilden kopen. Maar als starter is het niet makkelijk in deze krappe markt.

 

Na een gesprek met Vixx bleek er wel degelijk een mogelijkheid! Door de waardestijging en aflossing op haar hypotheek is een flinke overwaarde ontstaan. Daarnaast was de rente van haar bestaande hypotheek met 6,4% veel hoger dan de huidige rente.

 

Vixx heeft geregeld dat Lily haar huidige hypotheek heeft overgesloten naar een lager rentepercentage en dat zij een deel van haar overwaarde kon opnemen. Dit bedrag heeft zij via een familiehypotheek geleend aan haar dochter. Zo kon haar dochter nu ze het hard nodig heeft profiteren van het vermogen van haar ouders. Doordat ook haar bestaande hypotheek is overgesloten, zijn de maandlasten van Lily niet gestegen.

De getoonde profielen zijn fictieve karakters gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten om de privacy van onze klanten te waarborgen.

Bereken in 1 minuut of jij overwaarde kunt besparen

 • Inzicht in je besparing
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut
Bereken nu

Vragen over de Vixx HypotheekUpdate

Een ervaren adviseur die zich verdiept in jouw persoonlijke sitatie helpt je alles uit je hypotheek te halen. Bij Vixx regelen we tientallen hypotheken per maand, daardoor hebben we veel kennis over de mogelijkheden en heeft de hypotheekmarkt voor ons geen geheimen. Dat zorgt ervoor dat we jou het allerbeste advies kunnen geven. We vergelijken alle aanbieders, zodat je zeker bent van de beste voorwaarden.

Oversluiten is interessant als de rente die je nu betaalt hoger is dan de rente die verstrekkers momenteel rekenen. Daarnaast moet de winst op de lange termijn hoger zijn dan de boete die je betaalt om onder je rentevastperiode uit te komen. Deze boete is afhankelijk van jouw situatie.

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Waar je op moet rekenen zijn advieskosten en een eventuele boete voor de afkoop van je rentevast periode. Deze kun je echter vaak mee financieren, waardoor je er niets van merkt. Het is daardoor op voorhand lastig te zeggen wat de kosten precies zijn. Neem contact op en we geven je vrijblijvend een indicatie.

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.