Hypotheek
oversluiten

Bespaar honderden euro’s per maand

Als je je hypotheek oversluit naar een andere rente kun je flink besparen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je hypotheek deels aflossingsvrij te maken. Dat scheelt vaak honderden euro’s per maand! Bereken met onze HypotheekUpdate Calculator of ook jij je maandlasten kan verlagen!

Bereken in 1 minuut of jij kunt besparen

Bereken in 1 minuut of jij kunt besparen 

 • Inzicht in je besparing
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut

 

Bereken nu

Hoe werkt hypotheek oversluiten?

Wanneer je jouw hypotheek oversluit, betekent dit dat je jouw huidige hypotheek overzet naar een nieuwe hypotheek. Vaak met een lager rentepercentage om te besparen op je maandlasten. Je kan kiezen om dit bij je huidige hypotheekverstrekker te doen, maar vaak is het voordeliger om dit bij een andere hypotheekverstrekker te doen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je hypotheek (deels) aflossingsvrij te maken.

 

Zo kun je vaak honderden euro’s per maand besparen op je hypotheek!

Kan ik nog steeds van een lage rente profiteren?
Ja, dat kan!

Iedere maand betaal je rente en (meestal) aflossing over je hypotheek. De hypotheekrente stijgt, maar is nog steeds relatief laag! Jij kan daar nu nog van profiteren.

 

De rente die jij betaalt, is afgesproken met de bank toen je jouw hypotheek afsloot, maar daar hoef je niet aan vast te zitten. Door je hypotheek over te sluiten kun je, door nieuwe afspraken met de bank te maken, profiteren van de huidige lage rente. Dit kan snel oplopen waardoor je tot honderden euro’s per maand kan besparen. 

Ik wil niet veel geld kwijt zijn aan een hoge boeterente
Dat hoeft ook niet

Je denkt nu vast: en mijn boeterente dan? Dit hoeft geen probleem te zijn!

Wat is boeterente?

Wanneer je jouw hypotheek afsluit, sluit je een contract af met een rentevastperiode. De rentevastperiode is het aantal jaar dat jij rente aan de bank zou betalen. Meestal is dat 10 of 20 jaar. Als je jouw hypotheek oversluit, betekent dit dus dat de bank inkomen misloopt. Om dat te compenseren rekent de bank boeterente.

De hoogte is afhankelijk van verschillende aspecten:

 • De huidige rentestand en de rente die je nu betaalt
 • Hoe meer hypotheek de bank nog tegoed heeft, hoe hoger de boeterente
 • Hoe langer jouw rentevaste periode nog duurt, hoe hoger de boeterente

Oplossingen boeterente

1. Boeterente meenemen in je nieuwe hypotheek

Gelukkig kun je deze boeterente vaak meenemen in je nieuwe hypotheek. Daardoor hoef je niet in één keer een flinke som geld te betalen.

 

2. Boeterente is aftrekbaar

Omdat jouw hypotheekrente waarschijnlijk aftrekbaar is, mag je ook van de boeterente een fors deel terugvragen van de belastingdienst.

 

3. Gebruik je overwaarde om de boete te betalen

Door de enorme stijging van de huizenprijzen, heb jij waarschijnlijk overwaarde op jouw woning. Dit betekent dat de waarde van je woning hoger is dan de hypotheekschuld. Overwaarde kan ontstaan doordat de waarde van de woning is gestegen, een deel van de hypotheek is afbetaald of een combinatie van die twee. Een overwaarde in je woning zorgt voor minder risico bij de bank en dus een lagere rente. 

 

4. Gebruik rentemiddeling

Indien de boeterente te hoog is, kan je ook nadenken over rentemiddeling. Hierbij sluit je jouw hypotheek niet over, maar betaal je een gemiddelde van de huidige rente en jouw rente. Je betaalt hier boeterente over, maar deze kan in het nieuwe rentepercentage worden verwerkt. Je zakt dus minder in je rentepercentage dan bij oversluiten, maar betaalt ook minder boete. Rentemiddeling is alleen mogelijk bij je eigen hypotheekverstrekker en kan niet bij oversluiten. 

 

Vixx helpt je met het maken van de juiste keuze

Geen kosten vooraf
en direct geld besparen

Jouw belang, is ons belang! Samen gaan we in gesprek, zodat we kunnen kijken naar de voordeligste oplossing voor jou. Ben je tevreden met de mogelijke besparing en wil je dat Vixx jouw nieuwe hypotheek regelt? Dan komen daar wat kosten bij kijken. De notaris moet betaald worden en Vixx rekent advieskosten. Deze kosten kun je vaak opnemen in je nieuwe hypotheek en zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Vaak hoef je dus vooraf niets te betalen, maar gaan je maandlasten wel direct naar beneden.

 

Voordat we voor je aan de slag gaan, laten we je precies zien wat de eventuele kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vixx is onafhankelijk adviseur

Als duidelijk is dat jij kunt besparen, gaat Vixx op zoek naar de bank met de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie. Dat doen we onafhankelijk. Je adviseur vergelijkt meer dan 35 banken om voor jou de beste deal te regelen.

Jij staat centraal

In het verleden werden intermediairs betaald door de bank. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Jij als klant schakelt ons in voor het advies. We zijn er dus voor jou en niet voor de bank.

 

In 6 stappen naar de beste deal voor jou

Ben jij benieuwd of je jouw maandlasten kan verlagen door het oversluiten van je hypotheek? Vul de calculator in en ontdek binnen 1 minuut of je kan besparen op jouw hypotheek.

Als blijkt dat je kan besparen, laat je jouw gegevens achter of maak je een afspraak met één van onze ervaren adviseurs. In een gratis en vrijblijvend gesprek wordt jouw huidige situatie onder de loep genomen en bespreken we jouw wensen. Op basis van deze informatie krijg je advies op maat. Elke situatie is uniek!

Dit adviesgesprek vindt plaats waar en wanneer jij wilt: bij ons op kantoor, bij je thuis of digitaal.

Na het gesprek met de hypotheekadviseur gaan wij op zoek naar jouw ideale hypotheek! Welke hypotheek het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen en de voorwaarden van de verschillende banken. Er zijn enorm veel hypotheken, met ieder verschillende voorwaarden:
- Rentepercentages
- Hypotheekvormen (lineair, annuïtair, spaar etc.)
- Rentevastperiode
- Aflossing
- En nog veel meer!

Nadat wij dit allemaal hebben uitgezocht komt de hypotheekadviseur bij je terug met een advies over het oversluiten van jouw hypotheek.

Als je tevreden bent met het advies, vraagt Vixx een nieuwe hypotheekofferte op bij de bank die het beste past bij jouw situatie. Dit kan jouw huidige bank zijn, maar ook een andere bank als dat voordeliger is.

Als de offerte akkoord is, gaat Vixx voor je aan de slag! Wij houden contact met de bank en zorgen dat alle benodigde stukken bij de bank terecht komen en de communicatie soepel verloopt. Jij hoeft dus alleen de stukken aan te leveren en Vixx regelt de rest.

Nadat het nieuwe hypotheekcontract is getekend, is het belangrijk dit vast te laten leggen bij een notaris. De notaris past het Kadaster aan zodat je nieuwe hypotheek hierin komt te staan en je oude komt te vervallen.

HypotheekUpdate Calculator Button Vixx
HypotheekUpdate Calculator
Niet wat je zoekt?

Heb je nog vragen over het proces? Neem dan contact op. We staan je graag te woord!

Doe de HypotheekUpdate Calculator (1 minuut)

Ben jij benieuwd of je jouw maandlasten kan verlagen door het oversluiten van je hypotheek? Vul de calculator in en ontdek binnen 1 minuut of je kan besparen op jouw hypotheek.

Anderen gingen je voor!

Een aflossingsvrije hypotheek met lage rente?
Ruud & Helen verlaagden hiermee hun rente

Ruud en Helen zijn afgelopen jaar eindelijk met pensioen gegaan. Om daar lekker van te genieten vroegen zij aan Vixx of het mogelijk was om te besparen op de hypotheek.

 

Ruud en Helen hadden een flinke overwaarde en betaalden nog een hoge rente van 5,3%. In overleg met hun adviseur hebben zij besloten om minder te gaan aflossen. Voor wie doe je dat immers als je al met pensioen bent?

 

Een deel van de hypotheek is nu aflossingsvrij en over het andere deel betalen Ruud en Helen een stuk minder rente. Daardoor zijn de maanlasten flink omlaag en met die extra financiële ruimte kunnen zij volop genieten van hun pensioen.

Loopt jouw rentevaste periode af? Pauline & Rachid hadden hierdoor geen boeterente

Pauline en Rachid willen graag aan kinderen beginnen. Daarvoor is wat extra financiële ruimte mooi meegenomen.

 

De rentevastperiode van hun hypotheek liep na tien jaar af. Daarnaast bleek dat door de gestegen woningprijzen Rachid en Pauline in een andere risicoklasse vielen dan tien jaar geleden. Dat kwam doordat er een flinke overwaarde op de woning zat en de bank daardoor minder risico liep.

 

Vixx heeft alle banken vergeleken en de hypotheek overgesloten naar een andere, voordelige bank. Hierdoor houden Pauline en Rachid iedere maand geld over dat zij goed kunnen gebruiken voor de geplande gezinsuitbreiding!

Is jouw huis ook meer waard geworden?
Esméé gebruikt de overwaarde voor haar boeterente

Esméé heeft acht jaar geleden een appartement gekocht in Amsterdam en destijds haar rente voor 20 jaar vastgezet. Zij had dus niet verwacht te kunnen profiteren van de lage rente, omdat er dan een flinke boeterente afgerekend moest worden.

 

Na een gesprek met Vixx bleek er wel degelijk een mogelijkheid! Door de waardestijging en aflossing op haar hypotheek is een flinke overwaarde ontstaan.

 

Vixx heeft geregeld dat Esméé haar hypotheek heeft verhoogd om de boeterente te betalen. Daarnaast valt haar hypotheek nu in een andere risicoklasse. Op die manier profiteert ze van de lage rente en betaalt ze de boete gespreid terug. Geld dat zij anders kwijt was aan de hoge rente op haar bestaande hypotheek.

De getoonde profielen zijn fictieve karakters gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten om de privacy van onze klanten te waarborgen.

Bereken in 1 minuut of jij kunt besparen

 • Inzicht in je besparing
 • Geheel vrijblijvend
 • In slechts één minuut
Bereken nu

Vragen over hypotheek oversluiten

Een ervaren adviseur die zich verdiept in jouw persoonlijke sitatie helpt je alles uit je hypotheek te halen. Bij Vixx regelen we tientallen hypotheken per maand, daardoor hebben we veel kennis over de mogelijkheden en heeft de hypotheekmarkt voor ons geen geheimen. Dat zorgt ervoor dat we jou het allerbeste advies kunnen geven. We vergelijken alle aanbieders, zodat je zeker bent van de beste voorwaarden.

Oversluiten is interessant als de rente die je nu betaalt hoger is dan de rente die verstrekkers momenteel rekenen. Daarnaast moet de winst op de lange termijn hoger zijn dan de boete die je betaalt om onder je rentevastperiode uit te komen. Deze boete is afhankelijk van jouw situatie.

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Waar je op moet rekenen zijn advieskosten en een eventuele boete voor de afkoop van je rentevast periode. Deze kun je echter vaak mee financieren, waardoor je er niets van merkt. Het is daardoor op voorhand lastig te zeggen wat de kosten precies zijn. Neem contact op en we geven je vrijblijvend een indicatie.

×

Persoonlijke berekening hypotheek 🏡💸

Laat je gegevens achter en de beste Vixxer voor jouw situatie neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijke berekening van Vixx!

Je hypotheek via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend voorstel
 • Tot 24% meer hypotheek
 • Tot 37% lagere hypotheeklast
 • Berekening gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Download the whitepaper

*Bij het klikken op download ga je akkoord met onze privacy policy.

download
×
×

Kennismaking geldplanning

Laat nu je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking met Vixx Geldplanning

Kennismaking Vixx Geldplanning

 • Maak een plan voor je financiele toekomst
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • Ervaren adviseur
×
×

Terugbelverzoek ☎️

We bellen je graag terug om je uitdaging te bespreken! Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

×
×

Kennismaking Vixx Familieplan

Laat nu je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek voor het Vixx Familieplan. Dan vertellen we je precies wat in jouw situatie de beste oplossing is en hoe wij je kunnen helpen.

adviesgesprek Vixx Familieplan

 • Gratis en vrijblijvend
 • Advies van een ervaren specialist
 • Binnen 24 uur
 • Waar en wanneer jij wilt
×
×

Gratis adviesgesprek hypotheek

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn bij het kopen van een nieuw huis? Met een gratis adviesgesprek helpen we je op weg!

Adviesgesprek huis kopen via Vixx

 • Gratis en vrijblijvend
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Hypotheekberekening
 • Advies woningmarkt
×
×

Download whitepaper Vixx Franchise Geldzaken

Download onze whitepaper en ontdek hoe Vixx Franchise voor jou kan werken

In de Whitepaper

 • Alle voordelen op een rijtje
 • Leadvergoedingen systeem
 • Profielcheck
 • Het onboardingsproces
×
×

Jammer dat je geen Vixx Membership wilt worden.

MEMBERSHIP - Afmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×
×

Betalingsgegevens Vixx Service Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor het Vixx Service Membership op. Je ontvangt de overeenkomst ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx content
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

Vixx Verzekercheck

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om je verzekeringen door te nemen!

 

Vixx Verzekercheck

 • De beste deal
 • Makkelijk en snel geregeld
 • Voor al je schadeverzekeringen
 • Persoonlijke risicoscan
×
×

Aangifte inkomstenbelasting via Vixx Amsterdam

De aangifte inkomstenbelasting staat weer voor de deur. Laat Vixx het lekker voor je regelen!

Meld je aan via dit formulier en we nemen snel contact met je op.

Belastingaangifte via Vixx

 • €139,-
 • Vixx regelt alles
 • Jaarlijks honderden aangiften via Vixx
 • Maak gebruik van alle gunstige regels
×
×

VvE Formulier

Ben je benieuwd wat Vixx voor jouw VvE kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Intake Vixx VvE

 • Persoonlijke service
 • Dé partner voor bestuurders
 • Ontdek alle voordelen
×
×

✅ Vixx Finance Check

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een gratis Finance Check!

We vertellen je hoe we jouw boekhouding makkelijker kunnen maken en waar de kansen liggen binnen je bedrijf.

Gratis en vrijblijvend

 • Check op je boekhouding
 • Plan voor verbetering
 • Demo digitaal boekhoudpakket
 • Waar en wanneer jij wilt
 • Ervaren finance consultant
×
×

🖥️💸 Vixx Geldscherm

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Vixx Geldscherm!

We richten de basis van jouw geldscherm in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • €16,95 p.m. - Gratis voor Vixx Members!
 • Inzicht in je geldsituatie
 • Altijd up to date
 • Advies als je dat nodig hebt
×
×

🏡 Mijn Huiszaken

Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor het inrichten van jouw Mijn Huiszaken account!

We richten de basis van jouw Mijn Huiszaken account in, zodat je zelf aan de slag kan!

Voordelen

 • Exclusief voor Vixx Members
 • Zoek jouw nieuwe droomhuis
 • Als eerste op de hoogte
 • Inzicht in de waarde van jouw huis
 • Verduurzamingsrapport
×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - warm

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vixx Service Membership

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

Verzoek communicatie

Vul hieronder in wat het probleem is en we nemen het in behandeling!

Verzoek communicatie

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Test

×
×

Aanvraag Vixx Membership

Met deze gegevens maken we de overeenkomst voor je membership. Deze ontvang je ter controle en ondertekening in je Vixx Kluis.

MEMBERSHIP - Aanmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit nu af zónder €75 opstartkosten

 • Alle Vixxers tot je beschikking
 • Mijn Vixx Kluis
 • Mijn Huiszaken
 • Vixx Geldscherm
 • Service en beheer geldzaken
 • Jaarlijkse update
 • Exclusieve Vixx Content
×
×

afzien van Vixx Membership

Met dit formulier bevestig je dat je afziet van een Vixx Membership en akkoord gaat met de gevolgen

MEMBERSHIP - Afmelden - campagne

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen geen membership

 • ❌ +/- €125 uurloon bij inventarisatie
 • ❌ Geen Vixx kluis
 • ❌ Geen andere voordelen
×
×
×
×

Z - OUD - Standaard formulier pop-up

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Z - OUD - Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.